Hario Technica Coffee Syphon 5 cups

Kód: HAR-TCA-5
Neohodnotené
€81,90
Skladom (1 ks)
Môžeme doručiť do:
19.9.2025

Školský set pre chemikov ? Nie, novinka od Hario, sifón na kávu, unikátne zariadenie na varenie kávy naozaj zaujímavým spôsobom.

Syphon je zábavná a štýlová metóda prípravy kávy, ktorá kombinuje vizuálny zážitok s výraznou arómou a čistotou nápoja. 

Objem: 600 ml.

Detailné informácie

Podrobný popis

Príprava kávy môže vyzerať ako vedecký experiment. Toto je presne  ten prípad. Ale nebojte sa, Coffee Syphon je mimoriadne jednoduché zariadenie vynájdené na začiatku 19. storočia. Spája nádherné spracovanie, minimalistický dizajn a úžasnú funkčnosť! Sifón funguje podľa základných fyzikálnych zákonov. Naplňte spodnú komoru vodou, ktorá po zahriatí preteká do hornej komory s mletou kávou. Po niekoľkých minútach odpojte zdroj tepla a vaša káva pretečie cez filter do spodnej komory. A káva je pripravená!

Hlavné výhody

  • Vysoká čírosť a jasná chuť

    • Filtrácia cez jemný sklenený kotlík a spodný filter zachytí aj veľmi jemné sedimenty, čo vedie k čistej a jemnej káve so zreteľnou arómou.
  • Vyššia kontrola nad extrakciou

    • Teplotu, tlak a čas môžete sledovať a upravovať, čo umožňuje jemné doladenie chuťového profilu.
  • Intenzívna aróma a komplexita

    • Pri správnej technike si môžete dopriať výraznejšiu kávu s bohatou mineralitou a vrstvenými tónmi.
  • Estetický a ceremoniálny zážitok

    • Proces varenia je vizuálne pôsobivý a často zaujme hostí; funguje ako skvelý „showpiece“ na stretnutiach či na sociálnych miestach.
  • Pokročilé extrakčné techniky sú dostupné

    • Možno experimentovať s prechodom cez viaceré fázy zahrievania, znížením redukcie tlaku, alebo kombináciou techník pre špecifické chute.
  • Rovnomerná extrakcia

    • Vďaka separácii medzi horným a spodným dielom a pohyblivým atmosférickým tlakom sa dá dosiahnuť konzistentná extrakcia, keď sa postupuje podľa receptu.
  • Vysoko kvalitný pitný zážitok

    • Väčšina kávy pripravenej cez syphon má čistý profil s vyváženou kyselinou a sladkými tónmi, čo je obzvlášť vhodné pre jemné a svetlé praženie.
  • Flexibilita pri pražení a zrne

    • Syphon dobre funguje s rôznymi stupňami praženia, od svetlejších až po stredné, a umožňuje lepšie vyladenie chuťových nuáns v porovnaní s niektorými inými metódami.

Porovnanie s inými metódami 

  • Pour-over / Chemex: Syphon často prináša bohatšiu textúru a intenzívnejšiu arómu, pričom zachováva jas a čistotu podobne ako pour-over.
  • Aeropress: Syphon má tendenciu produkovať čistejšiu a svetlejšiu chuť s lepšou kontrolou nad kvetovým a citrusovým profilom, ale vyžaduje viac času a sady.
  • Espresso: Syphon nie je schopný dosiahnuť značný tlak ako espresso, takže výsledná textúra bude skôr iníž než plnohodnotné espresso; avšak môže poskytnúť bohatú a výraznú chuťovú koncepciu, ak je správne napečené.

Kedy zvážiť syphon

  • Ak hľadáš ceremoniálny a vizuálne pôsobivý spôsob prípravy kávy.
  • Ak chceš dosiahnuť čistý a jasný profil s bohatou arómou a jemnou kyselinou.
  • Ak máš čas a chuť experimentovať s rôznymi zrnami a praženiami.

Praktické tipy (rýchly návod)

  • Teplota vody: 92–96 °C pre vyvažovaný profil.
  • Mletie: Stredne hrubé (asi menšie ako filtrovaná káva, ale viac ako pre Aeropress).
  • Filtre: Priedušné sklenené alebo papierové filtre; kovový filter mení textúru na plnšiu.
  • Čas prípravy: Zvyčajne 3–4 minúty vrátane zahrievania.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola