Blog

Ľadové osvieženie - recepty

Čo ťa najviac osvieži počas leta ako chutný a dobre vychladený ľadový čaj.

icatea1_1

 Základný recept je zelený alebo čierny čaj 2 balíčky, ak si robíte sypaný tak 100g.

Zelený čaj zalejete 80°C vodou a necháte lúhovať 2-3 minúty.

Čierny 4-5 minút a čajové zmesi 5 minút a zalievate vodou horúcou na 90°C.

Čaj ani kávu nikdy nezalievate vriacou vodou. Podľa chuti si ho môžete osladiť a dochutiť.

 

 

Marrakech mint tea Mojito

Ingrediencie:

  • Marrakech Mint
  • 1 limetka
  • Čerstvé listy mäty alebo medovky
  • 2 shoty bieleho rumu
  • Hnedý cukor

Čerstvo vyšťavenú limetku, mätu, ľad, cukor premiešame v pohári, kým sa nespoja chute. Potom prilejeme čaj a rumu. V nealkoholickej verzii ochutený sirup Routin. Dozdobíme s čerstvou limetkou a mätou.

Romeo and Guilietta Rossini

Ingrediencie:

Jahody spolu s pomarančovou šťavou a cukrom roztlačíme a dôkladne premiešame. Cez sitko precedíme do pripraveného pohára s ľadovými kockami. Prilejeme pripravený čaj a pomaly pridávame Prosecco. Dozdobíme jahodami a mätou.

Prosecco Jasmine

Ingrediencie

Do pohára s ľadovými kockami nalejeme pripravený čaj, pridáme trochu cukru, pomaly prilejeme Prosecco. Dozdobíme s jedlými kvetinami a citrónovou kôrou.

Frutti di Bosco Margarita

Ingrediencie

Zmiešame pripravený čaj, limetkovú štavu, popr. limetkový sirup, tequilu alebo nektár z agáve v shakeri. Premiešame a pomaly prelejeme do 2 pripravených pohárov na Martini. Dozdobíme s drobným ovocím – ríbezle, čučoriedky.

Black Mango

Ingrediencie

Do lungo pohárov vložíme ľadové kocky, zalejeme pripraveným čaj, pridáme šťavu z manga a dozdobíme s plátkami manga.

Rooibos Energy Bellini

Ingrediencie

Pripravený čaj a čerstvú šťavu zmiešame v shakeri a prelejeme do 2 pohárov na šampanské, maximálne do polky. Prilejeme Prosecco a dozdobíme plátkami broskýň.

Ľadové osvieženie zo St. Louis

S letom prichádzajú aj horúčavy, ako ich najlepšie zvládnuť? Klimatizované priestory, kúpanie v bazéne alebo osviežujúce nápoje ako cold brew či ľadový čaj.

Ľadový čaj, kto by ho nemal rád. Príjemný, osviežujúci a vychutnajú si ho aj tí, čo nemajú radi klasický čaj. Výhodou ľadového čaju je, že ho môžete piť ráno, počas brunchu, obednej prestávky, rodinného pikniku, ale aj počas šantenia pri bazéne.

História osviežujúceho nápoja sa začala písať počas Svetovej výstavy v St. Louis v roku 1904 v Texase. Pre osvieženie účastníkov jeden z barmanov pripravil horúci čaj a prelial ho do skleneného pohára s ľadovými kockami. Postupne sa ľadový čaj spopularizoval a dostal do celého sveta.

Príprava je naozaj veľmi rýchla a jednoduchá. Pripravte si silný zelený alebo čierny čaj, najlepšie od La Via del Té a prelejte ho do pripraveného pohára s ľadovými kockami. Takto pripravený ľadový čaj si môžete dochutiť cukrom, medom, ochutenými sirupmi, čerstvými bylinkami a ovocím. Ak idete oslavovať alebo si chcete vychutnať čaj počas pikniku či grilovačke pridajte Prosecco, teguila či rumom.

Základný recept na ľadový čaj je zelený alebo čierny čaj 2 balíčky, ak si robíte sypaný tak 100g.

Zelený čaj zalejete 80°C vodou a necháte lúhovať 2-3 minúty. Čierny 4-5 minút a čajové zmesi 5 minút a zalievate vodou horúcou na 90°C. Čaj ani kávu nikdy nezalievate vriacou vodou. Podľa chuti si ho môžete osladiť a dochutiť.

RECEPTY NA CHUTNÉ ĽADOVÉ ČAJE NÁJDEŠ TU: 

Tradičné aj netradičné kombinácie coffe pairingu

Väčšina blendov a odrodových arabík z Južnej a Strednej Ameriky má čokoládový alebo orieškový podtón. Vytvárajú delikátnu harmóniu chuti hlavne s čokoládou, kakaom, orieškami. ale aj sladkým pečivom. Bohaté krémové espresso s nimi vytvára božskú kombináciu.  Pri čokoláde 

Mliečna čokoláda – medium pražené kávy s orieškovým alebo karamelovým profilom

Biela čokoláda – svetlo pražené kávy s ovocnými a kvetinovými tónmi so strednou aciditou

Tmavá čokoláda – tmavo alebo espresso pražené kávy s kakaovým profilom s nízkou aciditou

Ruby čokoláda – svetlo až stredne pražené kávy s ovocnými, kvetinovými podtónmi s príjemnou chuťou a nižšou aciditou

Oriešky, oriešky a znovu oriešky

Oriešky, nesmú byť pražené ani dochutené, ale natural. So svoju chuťou rozšíria paletu orieškových chutí a vytvoria ucelenú harmóniu. Podobná harmónia je aj orieškovými koláčmi či zákazkami. A čo alergici? Ani na nich nezabúdame, orieškovú chuť si vynahradíte pečenými alebo varenými gaštanmi, ktoré sú chuťovo podobné.

Ak spojíte čokoládový a orieškový profil káv svojich zákazníkov prenesiete do kaviarenského siedmeho neba.

Kombinácie čo musíte zaručene vyskúšať

Všetci radi experimentujeme, cestujeme, objavujeme nepoznané, to isté platí aj o chutiach. V exotických krajinách skúšame národné a miestne jedlá plné netradičných chutí. Za spoznávaným nových chutí postačí navštíviť kvalitnej kaviarne venujúcej sa coffee pairingu.

Ovocie a káva

Áno, káva a ovocie patria k sebe. Zabudnite na prežitky ohľadom kávy a ovocia.  Svetlejšie pražené kávy s vyššou aciditou ako je Ethiópia a Kenya s kvetinovým a ovocným podtónom vytvoria počas horúcich dní príjemné osvieženie v kontraste s vychladením melónom, lesným ovocím, jahodami, černicami či marhuľami. Maliny si vychutnáte s Brazíliu, Tanzánia je vhodná s hrušku. Jablká sú špecifické ku kyslejším odprúčame Kenyu a ku sladším zas Papua New Quinea. Bublanina, ovocné cheesecakes alebo osviežujúce ovocné šaláty

 Exotické chute a káva

Štipľavé mexické jedlá, korenisté thajské a indické jedlá alebo chuťovo výrazné čínske a japonské jedlá otvárajú široké spektrum, komplexnosť pri objavovaní nových chutí s kávou. Dark alebo medium roasted kávy ako sú Cuba, Papua New Quinea a Tanzánia sú správnou voľbou. Napríklad Cuba je vhodná aj počas grilovaniu, kedy sa prepoja výrazne chute medu, chilli, zázvoru a iných korení s profilom kávy.

Syr a káva? Áno!

Nielen s vínom chutí život a syr, ale aj s kávou. Orieškové a zeminé chute Svetlé pražené kávy s orieškovými podtónmi sa spoja s orieškovou a zemitou chuťou krémového syru Brie. Chute navzájom kontrastujú, ale aj harmonizujú a vytvoria neočakávateľný gurmánsky zážitok. Pre vytvorenie príjemnej symfóniu chutí pridajte aj  natural oriešky a červené hrozno, poprípade jabĺčka  a postaráte sa o príjemný gastronomický zážitok. Jabĺčka odporúčame červené, poprípade sušené.

A čo také výrazné dlho zrejúce syry?  Jednoznačne dark roast kávy. Spolu vytvoria vzrušujúcu explóziu chutí. Výraznú horkosť odrodovej arabiky Cuba s typickou chuťou zrejúcich syrov vytvoria dvojicu chuťovo harmonické duo. Pre zjemnenie chutí zvoľte malé kúsky čerstvo upečeného kváskového chleba alebo figy.  Zjemnia výrazné chute a vychutnáte si jemné profily kávy a syra.

Gouda a karamel? Prečo zvoliť  túto kombináciu? Karamelové chute kávy ako je Veneto alebo karamelové cappuccino ešte viac podčiarknu krémovosť goudy. Pre harmonizovanie chutí odporúčame si k tomu pridať mandle, medový melón alebo jahody.

Deca, bezkofeinové espresso, poprosím

Bezkofeinová káva MUSETTI DECA  je blend výberových arabík a robust je 100% bezkofeinová. Vhodná pre ľudí, ktorí nemôžu piť kofeín zo zdravotných dôvodov, no chcú si stále vychutnať šálku lahodného espressa. Deca je vhodná aj pre tehotné alebo dojčiace ženy.  Zmes má nezameniteľnú arómu a chuť so silným telom a výraznou dochuťou po madagaskarskej vanilke a sušeného ovocia, má nízku aciditu a horkosť.  

So svojou príjemnou sladkou arómou sa vhodne kombinuje so sladkými pokrami, na druhej strane vytvorí prekvapujúci kontrast so slanými či horkými pokrmami.

MUSETTI DECA sa predáva ako zrnková káva v 500 g baleniach, náhradné E.S.E pody, NESPRESSO kapsule, ale aj mletá káva v plechovke

decaf

Coffee pairing

DECAF

Kvetinový profil

Orieškový profil

Ovocný profil

Ovocie

jahody, maliny,  čučoriedky, černice, avokádo, ananás

čerešne, brusnice, ríbezle, pomaranče, mandarínky, pomelo, accai ovocie

granátové jablko, jablko, hrušky,

Čokoláda

čokoláda s ovocím

brownies, mliečna a stredne horká čokoláda,

mliečna čokoláda

Pečivo

maslový croissant, výrobky z bieleho pečiva,

výrobky z ražného, celozrnného kvásku, banana bread

maslový croissant,  jablkové a ovocné šatôčky

Mliečne

produkty

zmrzlina (ovocné)

jogurt, puding

rôzne pudingy, tvaroch, cottage cheese, bryndza, ovčie syry, gouda, eidam, parmezano padano,

jogurt, pudingy, zmrzlina (mliečne, osviežujúce ovocné)

Sladké pokrmy

bábovka,, čokoládové cookies, sušienky, bublanina,

rôzne tarty, palacinky, waffle s medom,

arašidové maslo, nutella,

jablkové pyté, jablko v župane, hruška vo víne

Pokrmy

anglické raňajky (vajíčka, slanina, párky, fazuľa), toasty,

mäso – jahňacie, bravčové

quiche, omeleta, oatmeal s ovocím

ryby (pstruh, úhor, kapor, zubáč, zubatka pruhovaná, morské plody (varené raky, homáre), overnight oats,

hydina, vajíčka, rizoto,

Dezerty

ovocné taštičky, osviežujúcu cheesecaky, tvarohové koláče,

Tiramisu, orieškové torty, panna cotta,

parené buchty, kysnuté koláče, cheesecakes (ovocné, osviežujúce) tartaletky, pavlovky,

Sušené ovocie a orechy

Para orechy, keshu, mandle, makadamové orechy, goji, sušené ovocie

pistácie, vlašské orechy, pekanové orechy, arašidy

pekanové orechy, sušené ovocie, študentská zmes

Deca_Spiderchart_Eng-1-scaled-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Gentile, výrazna, no príjemná

 Exkluzívny 100 % blend MUSETTI GENTILE výberových zrń arabík zo štyroch krajín je charakteristická stredným telom sviežou, výraznou ovocnou arómou a sladkými tónmi. Zmes je typická svojou delikátna chuťou, s príjemnou strednou aciditou a dlhotrvajúcou dochuťou po citrusových plodoch a sladkých mandliach.

Blend arabík sa svojou chuťou, nielen príjemné prekvapí, ale môžete s ním vytvoriť príjemný pár. Odporúčame ho kombinovať so sladkými a slanými jedlami. Počas horúcich dní si espresso z Gentile doprajte so sviežimi ovocnými zmrzlinami, sorbetmi alebo ovocnými šalátmi. 

MUSETTI GENTILE sa predáva ako zrnková káva v 500 g baleniach a náhradné E.S.E pody

gentile

Coffee pairing

GENTILE

Kvetinový profil

Orieškový profil

Ovocný profil

Ovocie

jahody, maliny,  čučoriedky, černice, avokádo, ananás

čerešne, brusnice, ríbezle, pomaranče, mandarínky, pomelo, accai ovocie

granátové jablko, jablko, hrušky,

Čokoláda

čokoláda s ovocím

brownies, mliečna a stredne horká čokoláda,

mliečna čokoláda

Pečivo

maslový croissant, výrobky z bieleho pečiva,

výrobky z ražného, celozrnného kvásku, banana bread

maslový croissant,  jablkové a ovocné šatôčky

Mliečne

produkty

zmrzlina (ovocné)

jogurt, puding

rôzne pudingy, tvaroch, cottage cheese, bryndza, ovčie syry, gouda, eidam, parmezano padano,

jogurt, pudingy, zmrzlina (mliečne, osviežujúce ovocné)

Sladké pokrmy

bábovka,, čokoládové cookies, sušienky, bublanina,

rôzne tarty, palacinky, waffle s medom,

arašidové maslo, nutella,

jablkové pyté, jablko v župane, hruška vo víne

Pokrmy

anglické raňajky (vajíčka, slanina, párky, fazuľa), toasty,

mäso – jahňacie, bravčové

quiche, omeleta, oatmeal s ovocím

ryby (pstruh, úhor, kapor, zubáč, zubatka pruhovaná, morské plody (varené raky, homáre), overnight oats,

hydina, vajíčka, rizoto,

Dezerty

ovocné taštičky, osviežujúcu cheesecaky, tvarohové koláče,

Tiramisu, orieškové torty, panna cotta,

parené buchty, kysnuté koláče, cheesecakes (ovocné, osviežujúce) tartaletky, pavlovky,

Sušené ovocie a orechy

Para orechy, keshu, mandle, makadamové orechy, goji, sušené ovocie

pistácie, vlašské orechy, pekanové orechy, arašidy

pekanové orechy, sušené ovocie, študentská zmes

Gentile_Spiderchart

Intenso, potešenie v šálke

Blend INTENSO so silným krémovým telom a pretrvávajúcou výraznou arómou s korenistými tónmi s dlhotrvajúcou dochuťou. Zmes v sebe kombinuje klasickú kávovú arómu, bohatú krémovosť  so silným telom, príjemnou sladkosťou a nízkou aciditou a horkosťou. Pre blend sú typické chuťové profily po kakao a čerstvo upečenom sladkom pečive – croissant, škoricové rolky či cookies.

MUSETTI INTENSO svojim zložením môžete využiť v rámci  food paring  so sladkými jedlami, ale  príjemne prekvapí aj s kombináciou so slanými pokrmami, ovocím či hotovými jedlami z mias.

INTENSO si môžete zakúpiť ako zrnkovú kávu v 1 kg balení alebo ako náhradné E.S.E pody. 

intenso 

Coffee pairing

INTENSO

Čokoládový profil

Kakaový profil

Sladké pečivo profil

Ovocie

jahody, maliny, banány, čučoriedky, černice, granátové jablko, jablko

medovka, medový melón, melón, papája

Lesné ovocie, kôstkové ovocie, accai ovocie

Čokoláda

čokoláda s orieškami a ovocím, čokoláda plnená karamelom,

slaný karamel čokoláda, horká čokoláda

ruby čokoláda, mliečna čokoláda, čokoláda s orieškami

Pečivo

croissant plnený čokoládou,

popr. mandľami

škoricové rolky

 

celozrnné výrobky, fornety plnené sladkými náplňami,

croissant plnený ovocnou plnkou, pečivo plnené tvarohom, jablkové a ovocné šatôčky

Mliečne

produkty

zmrzlina (vanilková, oriešková, karamelová, tiramisu)

ricotta, mozzarella,

zmrzlina, sorber (svieže chute)

jogurt, pudingy, zmrzlina (mliečne, orieškové, osviežujúce ovocné)

Sladké pokrmy

mufiny, bábovka, šišky, čokoládové, škoricové, orieškové cookies,

palacinky, wafle, croissante plnené tvarohom, pudingom

mouse, cookies, cantucini,

 

Pokrmy

anglické raňajky (vajíčka, slanina, párky, fazuľa), toasty,

mäso – jahňacie, bravčové

chilli,

BBQ, curry, krémové polievky, steaky, palacinky na slano, lokše,

hydina, vajíčka, rizoto,

Dezerty

trufflé, čokoládové dezerty – Zacherová torta,  čokoládové, karamelové cheesecaky,

mrkvové koláče,

jablkové pyté, ovsené koláče, mrkvové koláče,

parené buchty, kysnuté koláče, cheesecakes (ovocné, osviežujúce) orieškové, čokoládové koláče, tartaletky, pavlovky,

Sušené ovocie a orechy

Para orechy, keshu, mandle, makadamové orechy, goji, sušené jahody, maliny

orechy, sušené ovocie,

pekanové orechy



Zákazkové praženie kávy

Ste podnikateľ, firma, združenie alebo organizácia a chceli by ste potešiť svojich partnerov zaujímavým darčekom. Alebo si chcete dať upražiť svoju vlastnú kávu, odrodovú arabiku alebo namiešať blend? 

Využite naše služby individuálneho praženia zelenej kávy. Môžete si vybrať zo základných druhov kávových zŕn: Brazília Santos, Colombia, Tanziania a Papua New Quinea. 

Ako na to? 

Minimálny odber pre praženie je 10 kg. Cena za praženie bez suroviny je 4,8 EUR s DPH za 1 kg.  Do svojej objednávky v poznámke uvediete či máte záujem napražiť odrodovú arabiku alebo blend a tak isto koľko kilov máte záujem a či si prajete 250g alebo 500 g balenie. 

Môžete si priniesť svoju vlastnú kávu alebo vybrať z našej ponuky zelenej kávy - Brazil, Columbia, Tanzania a Papua New Quinea. 

Napraženú kávu podľa vybranej gramáže zabalíme a nalepím vašu personalizovanú nálepku. V cene nie je zahrnutá výroba a tlač etikiet, tie nám musíte priniesť alebo zaslať poštou. 

Pre viac informácií ohľadom praženia a balenia napíšte nám na info@domkavy.sk a vám vypracujeme individuálne cenovú ponuku.

 

Coffe pairing, kávičkársky trend najlepších kaviarní

Pôžitok z kávy nie je iba každodenné kávičkovanie, ale môžeme byť aj gastronomický zážitok.  Fine dinning reštaurácie pcez wine paring doprajú svojim zákazníkom  gastronomický zážitok.  Na tomto princípe je postavené aj menej známe párovanie s kávou.  

Áno, coffee pairing alebo párovanie jedla s kávou je novým gastronomickým trendom v zahraničí. Pitie kávy je už od svojich začiatkov spojené so zážitkom. Beduíni v Severnej Afrike známi svojim kávovým rituálom si užívajú každú jednu sekundu od prípravy až po samotné pitie, ktoré dopĺňajú sušenými figami, kandizovaným cukrom alebo orieškami.

Pri coffee pairingu nemusíme ísť do fine dinning reštaurácie, ale pôžitok z kávičkovania si vychutnáme aj v kvalitných kaviarňách. 

Najzákladnejším spôsobom párovania kávy s jedlom využívajú cukrárne a kaviarničky, ktoré pri zostavovaní a výberu sladkých dezertov myslia, aký najlepší druh kávy ponúknu. Či od výrazných blendov so silným kakaových podtónov alebo po sladšie, orieškové blendy.

 Na čo je dôležité myslieť pri párovaní?

Príbuznosť a intenzita  chutí

Príbuznosť chutí a intenzita je základom pri dobrom párovaní. Ak má káva bohaté a krémové telo párujeme so sladšími a výraznejšími chuťami. Výraznú kakaovú chuť  100% odrodovej arabiky Cuba predĺžime s čokoládovými koláčmi, napr. so Sacherovou tortou alebo k makovým či orieškovým pirohom.

Ak má káva vyššiu aciditu ako odrodové etiópske kenské kávy sa dobre dopĺňajú s citrusovými dezertmi a sviežimi ovocnými pokrmami ako ku čerešňovej a malinovej bublanine. Chuťové podtóny sa prepoja a vytiahnu ešte viac ovocnú chuť.

Kontrast a experimentovanie chutí

Komplexnosť chutí docielime cez kontrast, mix a experimentovanie s odlišnými chuťami, ktoré sa dopĺňajú a vytvárajú vyvážený balans netradičných a neočakávaných chutí.

Napríklad pri letnej grilovačke skúste si dať ku steakom Cubu alebo Papua New Quinea. Výrazná chuť kávy sa príjemne spojí s chuťami mäsa a vytvorí vyvážený balans chutí. Poprípade ak si budete objednávať krémové rizoto dajte si k tomu acidenejšie kávy napríklad Keňu či Tanzániu.

 Textúra a teplota

Teplé so studenými alebo studené s teplými?

Ako dobre vieme teplota jedla a nápoja sú základným a rozhodujúcim faktorom. Inak nám chutí teplá alebo studená káva. Práve teplota a textúra nám zväčšujú priestor pre kreativitu a experimentovanie.

Coldbrew alebo ice coffe sa dobre dopĺňajú s horúcimi jedlami a dezertmi. Vyskúšajte spojiť zmrzlinový pohár s cold brew. Studené letné ovocné a zeleninové polievky si vychutnajte zas s espressom z afrických krajín ako napríklad z Etiópie či Kene.

Pri textúre dodržujeme pravidlo, že tuhšie a drobivejšie pokrami ako brownies či perník párujeme so silnejšími a výraznejšími kávami.  Na druhej strane ľahké, svieže jedlá zas s acidnejšími odrodovými arabikami alebo blendmi. Pre osvieženie môžeme tento princíp porušiť a dopriať si niečo netradičné  a spojiť cold brew s horúcimi dezertmi alebo espresso so syrmi ako brie či gorgonzola.

Všetko je o ľuďoch a zážitku

Cez servis a zaujímavý príbeh vytvoríte silnú móciu a povýšite kávičkovanie na rituál, ktorí si ľahko zákazníci zapamätajú a stanú sa vašimi vernými zákazníkmi.

Na záver je dôležité si zapamätať, že každý jeden z nás má individuálne chute, subjektívny názor a preferencie, ktoré zohrávajú dôležitý faktor.  

Armonico, blend s chuťou pekárne

Blend ARMONICO namiešaním  zŕar abiky a robusty  je harmóniou chutí, krémovosťou a intenzívnou arómou ukrytej v šálke kávy. Blend má vyvážený chuťový profil s príjemnou intenzívnou dochuťou. Káva je obľúbená pre svoju bohatú krémovosť so širokou paletou chutí a plnou dochuťou. Zmes arabík a robosty dodali káve príjemné chute po kakau, čokoláde, orieškoch až po sladkosť čerstvo upečených croisantov a cookies.

ARMONICO sa svojim zložením a príjemnou krémovosťou a dlhou intenzitou vhodí na food pairing so sladkými či slanými jedlami. Blend je najlepšou voľbou pre ľudí čo majú radi mliečne kávové nápoje, ale aj pre tých čo majú radšej príjemnejšie, lahodné chute.

MUSETTI Armonico sa vyrába pre všetky typy kávovarov, u nás si ju môžete zakúpiť ako 1kg balenie zrnkovej kávy, náhradné kapsule do kávovaru Dolce Gusto, ale aj E.S.E. pody. 

armonico

Coffee pairing - párovanie chutí kávy s jedlami

BAR

Čokoládový profil

Orieškový profil

Sladké pečivo profil

Ovocie

jahody, maliny, banány, čučoriedky, černice, granátové jablko, jablko

čerešne, brusnice, ríbezle, pomaranče, mandarínky, pomelo, accai ovocie

banán, jablká, hrušky

Čokoláda

čokoláda s orieškami a ovocím, čokoláda plnená karamelom,

brownies, mliečna a stredne horká čokoláda,

nugát, mliečna čokoláda, ruby čokoláda, biela čokoláda, karemel

Pečivo

croissant plnený čokoládou,

popr. mandľami

škoricové rolky

 

výrobky z ražného, celozrnného kvásku, banana bread

croissant plnený ovocnou plnkou, pečivo plnené tvarohom, jablkové a ovocné šatôčky

Mliečne

produkty

zmrzlina (vanilková, oriešková, karamelová, tiramisu)

ricotta, mozzarella,

rôzne pudingy, tvaroch, cottage cheese, bryndza, ovčie syry, gouda, eidam, parmezano padano,

jogurt, pudingy, zmrzlina (mliečne, orieškové, osviežujúce ovocné)

Sladké pokrmy

mufiny, bábovka, šišky, čokoládové, škoricové, orieškové cookies,

rôzne tarty, palacinky, waffle s medom,

arašidové maslo, nutella,

mouse, cookies, cantucini,

palacinky, wafle,

Pokrmy

anglické raňajky (vajíčka, slanina, párky, fazuľa), toasty,

mäso – jahňacie, bravčové

chilli,

quiche, omeleta, oatmeal s ovocím

ryby (pstruh, úhor, kapor, zubáč, zubatka pruhovaná, morské plody (varené raky, homáre), overnight oats,

hydina, vajíčka, rizoto,

Dezerty

trufflé, čokoládové dezerty – Zacherová torta,  čokoládové, karamelové cheesecaky,

mrkvové koláče,

Tiramisu, orieškové torty, panna cotta,

parené buchty, kysnuté koláče, cheesecakes (ovocné, osviežujúce) orieškové, čokoládove koláče, tartaletky, pavlovky,

Sušené ovocie a orechy

Para orechy, keshu, mandle, makadamové orechy, goji, sušené jahody, maliny

pistácie, vlašské orechy, pekanové orechy, arašidy

orechy, mandle,

Gamechanger prichádza

Zabudnite na tradície a objavte svet baristických inovácií. D8 je čierna kráľovná na kávovej šachovnici, profesionálny pákový kávovar s moderným dizajnom a inováciami, ktoré si zamilujete.

Kávový segment za posledných niekoľko rokov  prešiel dynamickými zmenami, ktoré zásadne ovplyvnili svet kaviarní a reštaurácií. Už nepostačuje mať iba dobrú kávu. Majitelia, baristi, ale aj samotní zákazníci očakávaj zážitok a pôžitok.

Bez názvu2

SANREMO premenilo nazbierané poznatky a prišla do kávového segmentu s gamechangerom D8, čiernou kráľovnou medzi single boilermi. D8 je navrhnutý ab bol mimoriadne dynamický nástroj, najlepší spojenec na vytvorenie víťaznej stratégie. Pákový kávovar D8 v jeho rôznych variantoch sa dá prispôsobiť rôznym potrebám a požiadavkám baristov a majiteľov reštaurácií. 

Základný model D8 spĺńa vysoké technické normy. D8 bol testovaní priamo v rôznych prevádzkach aj na medzinárodných kávových festivaloch. Výnimočnosť je v dizajne, v inovatívnych technológiách a použitých komponentoch. Ich skĺbenie zvyšujú úroveň výkonu v porovnaní s inými kávovarmi. Termo-hydraulicky systéme pozostávajúci  z vylepšeného single bojlera z nehrdzavejúcej ocele a nastaviteľných teplotných skupín na jednotlivých hlavách páky spolu s  7 – tlačidlami, zabezpečujú ustálenú teplotu a stabilný výkon počas celej doby prevádzky.

Základný model D8, ale aj rozšírená verzia D8 PRO sa vyrábajú ako 2 – páka poprípade 3 – páka.  

D8 základný model obsahuje

  • Izolovaný kotol z nerezovej ocele
  • Regulácia teploty bojlera a jednotlivých extrakčných  skupín 
  • Režim ECO

D8 PRO okrem základných modelov je rozšírený o tieto funkcie:

  • Nezávislá regulácia teploty pre extrakciu  každej  skupiny
  • Digitálny displej na intuitívnejšiu správu prevádzkových funkcií a ovládanie stroja
  • Osvetlenie pracovného  priestoru  (stmievateľné)
  • Režim ECO   PRO

D8 aj D8 PRO je možné si doplniť o voliteľné  možno ďalej doplniť  technologické  a estetické vylepšenia:

  • Ohrievač šálok
  • AutoSteam
  • Zabudovanie pokladne
  • Osvetlenie pracovnej plochy (štandardné a stmievateľné pri  D8  PRO)
  • KOMFORT Súbor  ergonomických vylepšení  (štandardné  pri  D8  PRO)
  • IOT Vzdialené pripojenie prostredníctvom aplikácie/WebCloud
  • CUSTOM Rozsiahle prispôsobenie a osvetlenie bočného panelu (len D8 PRO