Zamestnanec, ktorý je v jednom kole, je ako bežec na maratóne bez občerstvenia. Skôr či neskôr skolabuje. Ak nechcete, aby vaši ľudia vyhoreli zo všetkých pracovných úloh, doprajte im ventil v podobe ...
Blog, Strana 2
Výpis článkov
Využíva sa hlavne na Costa Rice a Brazílii, kde sa spracovávajú kávy vyššej kvality a rozvíjajú sa ovocnejšie profily kávy. Nespornou výhodou je nízka náročnosť na množstvo využitej vody. Dôležit...
Rána v práci bývajú hektické. Porady, e-maily a neodkladné úlohy sa kopia a medzi tým všetkým si snažíte nájsť chvíľku na kávu. Ale keď sa firemný kávovar neustále kazí alebo káva z neho nemá tú správ...
Plánovanie stužkovej alebo svadby obnáša veľa vecí, na ktoré treba myslieť. Jednou z nich je káva. Ak je nekvalitná, hostia budú nespokojní. Ako zabezpečiť kvalitnú kávu pre veľký počet ľudí bez toho,...
Pre zachovanie chuťového profilu espressa je dôležitá doba lúhovania. Doba extrakcie kávy je kľúčovým faktorom ako pri pákových, tak aj pri automatických kávovarov. Je to doba, kedy sa čerstvo pomletá...
Už ste niekedy zažili tradičný etiópsky kávový festival? Viete čo je to Buna (v preklade káva)? Tradičný kávový rituál v Etiópií, môžeme považovať za predchodcu všetkých kávových rituálov. ...
Základným cieľom každej jednej z metód je očistenie zŕn, odstránenie poškodenej úrody a následne vysušenie. Druhou najčastejšou používanou metódou je mokrá – washed metóda. Môžete ju nájsť a...
Ako sa spracováva kávovník? Aké sú základné metódy a ich rozdiely. Prečo každá z pestovateľských oblastí uprednostňuje vybranú spracovateľskú metódu? Čo má vplyv na chuťový profil kávy? Met...
Neraz tehotné kávičkárky riešia dilemu či si dopriať kávu počas tehotenstva a dojčenia alebo bude lepšie ak ju obmedzia či prestanú piť celkovo. Pitie kávy pre ženy znamená relax, oddych a ...
Kaviareň? Cukráreň? Talianska gelateria, štýlové bistro alebo špecificky zameraná reštaurácia? Plníš si sen v gastre a zároveň chceš napĺňať aj náročnejšie očakávania zákazníkov. Coffe Mast...