Pre zachovanie chuťového profilu espressa je dôležitá doba lúhovania. Doba extrakcie kávy je kľúčovým faktorom ako pri pákových, tak aj pri automatických kávovarov. Je to doba, kedy sa čerstvo pomletá...
Blog, Strana 2
Už ste niekedy zažili tradičný etiópsky kávový festival? Viete čo je to Buna (v preklade káva)? Tradičný kávový rituál v Etiópií, môžeme považovať za predchodcu všetkých kávových rituálov. ...
Základným cieľom každej jednej z metód je očistenie zŕn, odstránenie poškodenej úrody a následne vysušenie. Druhou najčastejšou používanou metódou je mokrá – washed metóda. Môžete ju nájsť a...
Ako sa spracováva kávovník? Aké sú základné metódy a ich rozdiely. Prečo každá z pestovateľských oblastí uprednostňuje vybranú spracovateľskú metódu? Čo má vplyv na chuťový profil kávy? Met...
Neraz tehotné kávičkárky riešia dilemu či si dopriať kávu počas tehotenstva a dojčenia alebo bude lepšie ak ju obmedzia či prestanú piť celkovo. Pitie kávy pre ženy znamená relax, oddych a ...
Kaviareň? Cukráreň? Talianska gelateria, štýlové bistro alebo špecificky zameraná reštaurácia? Plníš si sen v gastre a zároveň chceš napĺňať aj náročnejšie očakávania zákazníkov. Coffe Mast...
Nová európska legislatíva a regulácia ohľadom odlesňovania dažďových pralesov (EUDR) bola schválená v decembri 2022, no až teraz na konci roku nadobudne platnosť. Nové nariadenie upravuje po...
Kvalitné espresso si chce vychutnávať každý. Pre dosiahnutie krémového espressa a lahodného latté je dôležité pravidelné čistenie, preplach mliečnych ciest a celkové odvápňovanie kávovaru. ...
Káva je výborný sparing partner v živote, aj vo športe. Nabudí metabolizmus, prebudí adrenalín, zbystrí zmysly a zvýši športovú výkonnosť. Kofeín sa ako prirodzená látka nachádza v káv...
Vibračné alebo rotačné čerpadlo? Ktoré je lepšie? Základom kvalitného výkonu pákového kávovaru je čerpadlo, ktoré ovplyvňuje viacero faktorov . V malých kompaktných domácich pákových, ale...